DAILY / Känner mig som en stor ballong!

Sedan julafton har jag varit hur förkyld som hels, känner mig som en megastor ballong. Hela huvudet känns dubbelt så stort och jag kan inte andas. Nu har jag även blivit så hes så att ingen människa hör vad jag säger! Superjobbigt. Hoppas verkligen att det går över snart!


INSPIRATION / Nya fina naglar!

Jag har äntligen gjort mina naglar fina! Rebecca min kompis går på en skola i Göteborg där hon lär sig göra sådana här fina naglar. Jag blev helnöjd! ♥ Kul att ha fina naglar nu till jul och nyår!!


DAILY / Myskväll

Jag coh Micke firade 1,5 år i fredags. Han fick en datat väska av mig, romantiskt va?! Sedan bjöd han mig på restaurang i lördags och det blev mumsig thaimat. Efter det tog vi på oss var sin ansiktsmask och hoppade i badkaret. Tänk om man kunde ha det så mysigt varje kväll?! Det hade varit underbart gubben! Jag älskar dig ♥

DAILY / Pepparkakshus

Haha, ni måste bara se mitt hemmagjorda jätte snea pepparkakshus!




               

DAILY / Mix Megapol 107.3 Göteborg

I torsdags var jag och Sara och Robert på Mix Megapol i Göteborg. Jag hade vunnit en drömfrukost med morrongänget Anna och Stefan. Jag var uppe ur sängen redan kl 05.15 och sedan bar det av till Göterborg och studion i Frihamnen. Vi fick en enorm frukost där allt kom från Mc Donalds. Vi fick sitta och lyssna, kolla bakom mixerborden och prata med gästerna. Gästerna var West of Eden, Måns Herngren och hans kompanjon Jonas. Vi hade en riktigt mysig morgon!!



Sara, Robert, Jag och Lukas i Studion


Stefan, Jonas, Måns och Anna


Jag, Sara, Robert och Anna :)

DAILY / Händig?

Jag har förökt vara lite händig idag. Jag satte nämligen upp lite tavlor som tills nu bara har legat och skräpat lite överallt i mitt rum. Såg när jag tog korten att de hänger lite snett. Men det ser man inte om man tittar snabbt! Eller hur?!


DAILY / Julpynt

Har precis ställt upp alla tomtar jag ska ha i mitt rum.
Tänkte bara visa mitt fina Luciatåg som jag har gjort :)


DIY / Roliga julkort

Mamma fick en idé på julkort igår. Det är nämligen några av våra släktingar som ska åka utomlands över jul och därför tyckte mamma att jag skulle göra julkort med tomtar som låg på stranden. Så vad tycker ni om de här två heta tomtarna? ;)




DAILY / Frukost

Idag blev det en riktig mumsig frukost för min del.
Jag delade nämligen en banan och en kiwi i filmjölken!
Mums vad det blev gott!


DAILY / Kevin vann idol finalen!

Sedan veckofinalerna började i idol så har jag trott att Kevin och Alice skulle vara i final och så blev det! Alla som såg finalen vet att både Kevin och Alice var jätte duktiga och båda gjorde riktigt bra ifrån sig. Det var ordentligt jämt och även fast Kevin hade oddsen på sin sida så kändes det som att vem som helst kunde vinna. Kevin var förhandstippad och det var även han som vann den stora finalen. Stort grattis! Han är helt fantastik och vilken utstråling!


Bilden är tagen från: http://www.kevinborg.se/kevin/

DAILY / Röda naglar?!

Det bar av ner till stan i torsdags och mitt busskort hade naturligtvis gått ut. Man kan konstigt vis inte fylla på sitt busskort på bussen längre utan måste gå in på Västtrafiks kontor eller på Pressbyrån. Jag tänkte att det skulle vara minst folk på Västtrafiks kontor så jag sprang in lite snabbt där. Som väntat var det ingen som stod i kö utan jag var ensam. Damen som satt inne på kontoret satt och målade naglarna röda. Seriöst hur kan man med att göra sådant på jobbet?! Jag skulle betala med kort så hon kunde knappt ta i kortet för att hon var rädd om de nymålade naglarna. Så gör man inte på ett ställe där man ska möta kunder!!


DAILY / Pepparkaka i glassformat

Micke bjöd mig på en riktig härlig smakupplevelse för någon vecka sedan. Jag fick en Sandwich glass med smak av pepparkaka. Det lät inte som att den inte skulle vara något vidare men mums vad den smakade pepparkaksdeg. Jag älskar den och har ätit den flera gånger efter det!! GLÖM INTE SMAKA INNAN JULEN TAR SLUT!


DAILY / Körkort

Kom på nu att jag har haft körkort i över ett år!
28 november var det exakt ett år!  Det känns
som om jag tog det igår ungefär. Jag ska
berätta en hemlis, jag har inte tankat en
enda gång än och vet inte hur man gör!!


DAILY / Önskelista 08:

  • Väska från Friss & Co
  • Smink från Make up store
  • Bh och trosor
  • En bärbar dator
  • Presentkort på olika saker
  • Symaskin
  • Glas från Lasse Åberg
  • Pengar ( så man kan köpa det man inte får )
  • Spa behandling
  • Någon form av resa
  • Klocka från Calvin Klein

Önskelistan kommer säkert att fyllas på efterhand!!


DAILY / Julgodis i mängder!

Alla var hemma igår och bakade julgodis ihop, jätte mysigt. Alla julskivor åkte fram och det blev mängder med glögg.
Vi bakade knäck, mandelsplitt och jordnötskaka. Tänkte ge er bilder och recept om det är någon som gillar att göra julgodis :)



Snabb knäck i mickron (ca 60 st)

100 g smör
½ dl vispgrädde
1 ½ dl socker
1 dl ljussirap
ev. ½ dl hackad sötmandel

Gör så här:
Blanda ihop alla ingridienser utom sötmandeln i en stor glasskål.
Dela smöret i mindre bitar, och häll i de andra ingridienserna.
Lägg in skålen i micron och sätt på fulleffekt i 8 min.
Ta ut och blanda lägg in skålen i 2 min till.
Lägg i den hackade sötmandeln.
Dela upp knäcken i knäckformar.





Jordnötskaka
1 liter cornflakes
1 dl socker
2 dl ljussirap
1 dl cocos
1 tsk vaniljsocker
1 burk jordnötssmör

Gör så gär:
Värm jordnötssmöret i micron tills den blir rinnig.
Blanda ihop alla ingridienser i en stor bunke.
Tryck ut smeten på bakplåtspapper.
Smält 200 g ljus eller mörk blockchoklad och bred sedan ut den över smeten.





Mandelsplitt
0.25 dl vatten
1 msk socker
2,5 dl skalad och stimmad mandel
0.5 msk honung
160 g mörk eller ljus blockchoklad

Gör så gär:
Koka socker i vattnet tills sockret smälter.
Blanda i honungen.
Blanda i hackad madel väl med sockerlaget.
Lägg in alltihopa i ugnen och rosta i 180 grader tills mandeln blivigt gyllengul.
Rör om då och då när de rostas.
Smält chokladen och blanda i de rostade mandlarna.
Klicka i formar ( lite större än knäckformar)
Låt stelna.





Vist ser det gott ut?!


DAILY / Julkalender

Jag missade första avsnittet av julkalendern imorse. Jag jobbar ikväll så det bler väl ingen julkalender då heller! Jag ska berätta en hemlighet för er... Jag har faktiskt en paketkalender på mitt rum. När jag var liten fick jag ett paket varje dag från förta december till julafton men nu får jag bara ett papket någongång ibland. Idag fick jag en ansiktsmask :) Även om det inte är så mycket så är det alltid en liten överaskning när man vaknar och ett paket hänger där!

I fredags berättade mamma att min mormor hade broderat en julklappskalender till Micke. Jag fick som uppgift att smugla ner de paketet i hans väska tills han åkte hem. Och sagt och gjort paketet åkte ner i hans väska utan att han märkte något. När han var hemma ringde jag och sa att han skulle kolla jätte noga i sin väska. På ett kort stod det att han inte fick öppna det för ens idag 1 december. Han ville så gärna öppna det igår och han trodde verkligen att paketet var från mig. Men det var det ju inte, jag har inte ens sett den! Men idag så har han i alla fall öppnat den och jag vet att det var en kalender med en hockeyspelare på men mer vet jag inte... Han blev glad och ska ringa mormor senare. På baksidan stod det till och med Till Micke från mormor Ingrid. Gullig mormor jag har ♥


Inte så många paket än, men jag är väl för gammal för sånt här egentilgen ;)