DAILY / Önskelista och julgodis

Jag måste börja skriva på min önskelista snart. Det är verkligen jätte svårt, vet inte vad jag önskar mig. Just nu känns det som om jag har allt jag vill ha och det jag inte har som jag vill ha köper jag. Men något måste ju stå på önskelistan... Måste fundera en stund till... Är det någon som har förslag på julklappar man kan önska sig?!

Nu ska jag i alla fall upp till mamma och göra julgodis, vi ska göra knäck och någon form av jordnötsgodis. Mums ♥

OUTFITS / Dagens jag



Dagens outfit:
Lila mössa från Indiska
Tröja från Monki
Klänning från Ginatricot
Svarta strumpbyxor
Armband från Tomas Sabo
Svarta benvärmare

NEWS / Shopping i Gällstad!

Jag, Hanna och mamma fick för oss att åka ut till Gällstad och Lager 157 idag. Jag fick för mig att jag skulle köra dit, jag kör nästan aldrig när mamma är med då är det hon som kör! Det gick jätte bra, men oj vilka krokiga vägar det är dit ut från Borås! Jag har länge varit ute efter en Svea jacka men har inte hittat någon bra men idag hittade jag en vit jacka från Svea som var perfekt. Det enda som är dumt är att den är vit så man får vara försiktig så att den inte blir smutsig! jag köpte även ett grått linne från Bondelid och en söt klänning även den från Bondelid. Det blev även en helt vit t-skirt från Lager 157s egna märke!














DAILY / Pepparkaksbak ♥

Igår bakade jag, Micke och lillebror John årets första pepparkakor. Vi gjorde inte de vanliga traditionella pepparkakorna utan vi bakade franska skurna pepparkakor. De är hur smarriga som helst, nästan bättre än vanliga pepparkakor faktiskt!När det var färdig bakat fixade mamma glögg, nötter och russin. Det blev en riktig myslördag helt enkelt!  ♥




DAILY / Ekologisk frisörsalong

Jag har kommit fram till att mitt hår blev ganska bra ändå! Har varit från och till i några dagar men det är nog bara för att det var en stor förändring. Jag klippte mig på en ekoligisk frisörsalong. Allt inne hos frisören var ekologiskt, shampo, balsam, spray, hårfärg med mera. Det var till och med bara ekologiskt godis som serverades. Riktig mysig salong, kan rekomenderas! Den ligger på Trandaredstorg och heter Klipphörnan! ♥ 

DAILY / Äntligen!

Äntligen kom Micke hit igår! Vi hade bara en jätte härlig myskväll framför Idol och godis så klart! Vi kom upp vid 11 imorse och sen var det ner på stan som gällde. Vi hade planerat massa köp med vi kom hem helt tomhänta! Det blev i alla fall en mysig fika på Café Viskan. Nu ska vi på kalas sen blir det hem och baka pepparkakor :) MUMS!

DAILY / En helt underbar ridtur

Kollade runt på lite bilder och hittade de här mysiga bilderna på när jag, Emma, Josefa och Amanda red ute vid sämsjön för två år sedan! Ser der inte härligt ut? Längtar tillbaka lite faktiskt!!




DAILY / Jag har klippt mig!!!

Jag gillar inte att gå till frisören. Vet egentilgen inte varför. Jag tycker ju om att bli ompysslad och så men det är inte lika kul att inte bi nöjd efteråt. Har nästan aldrig bivigt nöjd när jag har gått ifrån frisören. För ungefär ett år sedan bestämde jag mig att jag ville ha långt hår på balen och studenten. På balen var jag hos frisören för att få en fin uppsättning men jag klippte mig inte. Nu ett år senare bestämde jag mig så sent som igår att jag var tvungen att göra något med mitt hår. Det blev ungefär tio centimeter kortare och så tro det eller ej men det blev lugg! Blev inte helnöjd men det blev hyfsat ändå! Färgen blev lite mörkare med, inte riktigt svart men mörktbrunt.

Före:



Efter:


DAILY / Snö!

Jag har längtat efter snön och äntligen är den här! Egentligen är sommaren min favorit årstid men snö är så himla fint. Allt blir så mycket ljusare. Det värsta med snön är att man fryser om fötterna, men då är ett par varma stövlar bra att ha!




NEWS / Taxi och shopping


Idag har jag varit en stund hos min mormor och ätit raggmunk och fläsk. För alla som inte vet så är raggmunk råpotatis som man har stekt och det är riktigt mumsigt. Sedan fick jag vara taxi och köra mormor till tandläkaren. Medan hon var inne och kollade tänderna så var jag på stan och köpte ett par leggins i samhet och ett par svrata strumpor som går över knät. Efter det var jag inne hos underbara Emma på Wettergrens och hon hade fixat fram en spegel som jag ska ha i min filofax :)




Leggins från Ginatricot 199kr





Knä strumpor från Ginatricot 59kr





Spegel till filofax från Wettergrens


DAILY / Dop present

Vi var på dop i söndags och i lördags kom vi på att vi måste ha en dop present! Det var Mickes systers barn Nellie döptes i söndags. Vi åkte till en bamse stor leksaksafär i Växjö och skulle hitta något till en liten Nellie på 3 månader. Vi kom farm till att det skulle vara ett gosedjur. Vi hittade en jättestor, mjuk nallebjörn med ett rosa sidenband runt halsen. Personalen var tvungen att dra fram en jättestor stege för att vi ens skulle få ner den och sedan ville vi ju ha den inslagen. Då fick vi hänga med ut på lagret och kolla vilken kartong som var stor nog att rymma denna bamsenalle!

Dopdet var jätte gulligt, lite långtråkigt som det brukar vara. Nellie var jätte duktig och blev inte ledsen en enda gång utan hon såg ganska glad ut även när presten tog henne och höll upp henne i luften.

DAILY / Lördag.

I lördags tog jag coh Micke vårt pick och pack och åkte till Mickes mamma och pappa i Karlshamn. Vi tog det bara ganska lugnt och umgicks. Lite senare kom Mickes syster med familj och vi fick lite att göra när lilla Isac på 3 år skulle leka hela tiden. Men jag tycker om små barn så det var bara gulligt! ♥

DAILY / Fredag.

I fredags var det sista dagen på Wettergrens. Jätte tråkigt att behöva sluta där. Jag var nog på ett almänt deppigt humör. Emma och Kent retades och sa att jag redan var i Växjö hos Micke. Det var segt på jobbet men tillslut skulle jag ändå ta tåget till Växjö. På tåget kom det fram en äldre man och började prata samma man kom även fram gången innan när jag åkte tåg. Han visade bilder på sin bil och grejer. Jag är ju oerhört intresserad av sånt! Eller inte! Haha, men tiden går ju lite snabbare när man pratar med någon. Jag och Micke hade i alla fall en mysig fredag med pizza och Idol!  Sedan blev det som vanligt ett mysigt skumbad! ♥

DAILY / Sista dagen...

Idag är det sista dagen på Wettergrens. Känns riktigt tråkigt! Jag är inte riktigt på humör idag heller. längtar nog alldeles för mycket efter Micke. Jobb Emma säger att hon har varit dum, hon har nämligen öppnat pepparkaksburken! Men mums vad det är gott!

DAILY / Hihi

Emma skrev ut den här roliga bilden på mig som ett vykort!
Vi har nämigen en foto skrivare som hon skulle visa för en kund och det var den här bilden som kom ut framför kunden!!
Pinsamt...
Snygg eller hur?! ;)


DAILY / Emma ♥ Mikael

Idag har jag och Micke haft ett helt år och fem underbara månader tillsammans!!
Jag älskar dig mest av allt i hela världen gubben!

SMS
Idag på morgonen.


Micke: Datum?
Emma: Va?
Emma: Vad menar du hjärat?

Inget svar.
Emma tänker, aha!


Emma: 1 år och 5 månader <3
Micke: Ibland undrar man.. Herregud!
Emma: Jag visste faktiskt det!
Micke: Eller hur!

Micke blev en suris efter det! Eller så låtsas han bara.. Man vet aldrig!
Men jag visste faktiskt, bara det att jag inte kunde kopla samman det med hans sms där det bara stod datum... hur lätt är det liksom?  

PUSS♥


DAILY / Massa roliga julkort

Idag så har jag köpt med mig massa pennor, papper och glitter från Mangolia och Wettergrens. Redan på jobbet fuskstartade jag och Emma med pysslet och direkt när jag kom hem drog jag och mamma fram allt vi hade i pysselväg. Jätte mysigt att pyssla med mamma! Lägger upp lite bilder på vad jag har gjort idag:












OUTFITS / Måndagens outfit:


Glitter koftan från Myrorna (den där nya jag har pratat om!)
Blommit linne från Svea
Jeans från Replay
Skor med för mig världens högsta klackar eftersom jag blir lång som en giraff i dem! ;)







Jag gillar verkligen koftan! ♥

DAILY / På gränsen till påkörd

Jag tog bussen hem från jobbet idag och jag hoppade av på mitt vanliga avhoppningsställe. Hållplatsen ligger precis innan en kurva och efter den kurvan ska jag gå över på ett övergångsställe. Bussen är snäll och stannar halvägs i kurvan och vinkar till mig att gå. Jag börjar traska och när jag har kommit några steg ut så kommer en moppe och ska vara lite tuff och som självklart kör förbi bussen i allvärldens fart och ser så klart inte mig som går bakom bussen. Bussen står trots allt stilla för att jag ska gå över gatan och moppen tror då att den bara står där för att vara fin, eller?! Knäppisar finns det ju gott om! Om jag hade tagit ett steg till så hade jag blivigt påkörd på övergångsstället!


DAILY / Sunhouse

Jag och Hanna hade bestämt oss för att sola efter att jag hade slutat jobba igår. Jag ringde till Sunhouse inne i stan och bokade tid. En på super och en på maxi. När vi senare kom dit hade han i receptionen missat att skriva i en maxi så det fanns inget solarium kvar på den nivån. Jag sa att jag kan sola på en lägre, det är lugnt för mig. Så från ingenstans fick jag en gratis solomgång  :D  Det var riktigt gulligt, TACK!


DAILY / Run for it...

Hihi. Kom på en rolig sak nu som hände mig i fredags. Jag skulle som vanligt ta tåget till Växjö. jobbet slutade kl 17.00 och tåget skulle sedan gå från stationen kl 17.28. lite stressigt men det går....om det inte är någon enorm bilkö. Redan ut från parkeringen jämte City i Kanlleland var det en lång bilkö, där vi självklart hamnade längstbak. När klockan var ca 17.10 så hoppade jag ut ur bilen och började springa till stationen, det är egentligen inte så långt så jag hade hunnit om jag hade gått kl 5 när jag slutade men det regnade och då åker man ju hellre bil. Jag började i alla fall springa mot stationen. När jag hade kommit enbit på vägen så kom kent i bilen och plockade upp mig. Jag var så lagom trött när jag hade sprungit i mina klackar en bra bit :) Jag han tillslut gott och väl till tåget! 


DAILY / Lite nya färger på bloggen

Har suttit hela kvällen med att få iordning lite nya färger och bilder på bloggen. Jag blev lite nöjd men inte helt! Får fixa mer en annan dag! Puss på er! :)

DAILY / Tråkigt väder.

Det blåser så mycket så att dörren till butiken öppnar sig. Herre gud vilket väder. Det kan ju i alla fall snöa istället för att regna! Åh, nu öppnade sig dörren igen, snart blåser väl allt i butiken iväg.

DAILY / Saw 5

Kom precis hem från bion Saw 5. Den var hur läskig som helst. Jag hoppade till flera gånger och det var flera äckliga scener som jag och många till inte kunde kolla på! Det var mycket blod och tårar. Nu ska jag bara kunna sova i natt med. Ska faktiskt gå och lägga mig nu snart. Sov gott!


DAILY / Thaimat

Jag älskar thaimat men idag var det sådär.. Den rätten som jag och Micke ville ha hade inte nötter så vi beställde extra nötter på. När vi kom hem fanns inga extra nötter och lite av mitt kött var helt rött! Åh, sånt blir man så trött på. Men men, annars var det gott.

DAILY / Idol

Lars är sämst, det var riktigt skönt att han åkte ut igår.
Man ska inte vara med om man inte vill, då tar man bara en plats som någon annan så jätte gärna vill ha!
Jag tror och hoppas på Kevin och Alice i finalen!

NEWS / Filofax

Min nya filofax måste ju med komma med på ett hörn!
Var tvungen att ha en lila penna med ju ;)



Filofaxen finns i de flesta bokaffärer och kostar 795 kr.


DAILY / Trött kille



Min myskille blev trött efter en dag på stan. Så han får sova en stund på soffan. Men snart ska jag krypa ner jämte honom så han vaknar för då ska vi åka och hämta thaimat och sen blir det bio! Vi ska se Saw 5, läskigt. Tur att Micke ska sova jämte mig i natt. ♥

DAILY / På stan med Micke

Jag och Micke kom hem från stan för en stund sedan. Vi var duktiga och tog en promenad dit. Vi gick runt i massa affärer och Micke fick tillbaka sin klocka som han lämnade in för tre veckor sedan ungefär. Sedan var vi och fikade på Wayne's coffee, vi drack varm choklad och åt var sin mumsig kaka. På hemvägen var vi inne på Nilsons och så klart skulle Micke prova skor och han valde de absolust fulaste skorna så till och med de som jobbade i butiken stod och skrattade, en var till och med tvungen att gå därifrån. :D Busfrö!







Jag och Micke tog några busiga bilder på vägen hem! Här är vi väldigt snygga!
Hihi. Jag älskar dig gubben ♥

 


NEWS / Lunch shopping

Igår på lunchen blev det shopping. Först var jag på City och köpte Veckorevyn och en smothie. Sedan kom jag på att Myrorna inte ligger alls långt ifrån mitt jobb. Det ligger i nästa hus bara! Så då gick jag dit en stund. Jag tycker att det är svårt att hitta grejer i sådana butiker men till slut gick jag tillbaka till jobbet med en glitrig kofta. Bild på den får ni se en annan gång. Men det finns allt lite fynd på Myrorna! Efter lunch någon gång kom ekonomichefen på Myrorna in i våran butik och jag sa att jag hade varit där och hittat en kofta. Hon blev glad och sa till mig att komma in på tisdags eftermiddagar för då hade allt nytt kommit in i butiken.  


DAILY / Virrigt värre

Jag jobbar i en Wettergrens butik sedan två veckor tillbaka. Vi har massor med kontorsmaterial. Allt från papper och pennor till kaffe och godis. Jämte oss på ena sidan ligger Flüggerfärg och på andra sidan ligger Apoteket. Våran skylt med företagsnamnet är blå med gul text och Apoteket som ligger jämte har en grön skylt med vit text. Redan där stor skillnad på affärerna. I skylltfönstrerna skylltar vi med vårat kontorsmaterial och Apoteket med sina skyltar om förkylning eller mensvärk. Och ändå är det flera virriga människor som egentligen ska gå in på Apoteket som av någon andledning kommer in till oss på Wettergrens. De kommer inte bara in utan de kommer även fram till kassan och drar upp sin legitimation och frågar efter deras recept. Ofta man inte märker att man går in i ett kontorsvarohus istället för Apoteket. Människor är virriga! Frågan är hur de klarar av allt annat i samhället... Att köra bil tillexempel!!  

DAILY / Glöm aldrig en födelsedag

Emma på jobbet tipsade mig om en jätte bra sida där allas födelsedagar står. Man skriver bara in namnet och eventuellt stad så hittar man när personen fyller år! Hur praktiskt som helst! Kolla in sidan: http://www.birthday.se/
Nu glömmer du aldrig mer en födelsedag ♥

DAILY / Pyssel på jobbet

Igår hade jag och Emma en pysseldag på jobbet. Vi hittade massor med olika pappersprover och klistermärken och designade sedan våra egna tändsticksaskar! Titta så fina de blev:






DAILY / Sol och is

Idag har jag  varit och solat solarium för första gången på hur länge som helst! Det var helt underbart skönt nu när det är så kallt ute. Efter solningen så gick jag och Sara en lång promenad. Vi var riktigt duktiga och var ute och gick i över en timme och snackade bara massa skit! Det var riktigt mysigt Sara! Dock var det riktigt halt och stora isfläckar överallt så vi fick gå försiktigt på vissa ställen! Det var skönt att komma in i värmen hemma sen när mamma hade gjort mat! ♥


DAILY / Chokladstenar

Vi har fått in massor med godis i butiken nu till jul. En rolg grej som vi fick in var chokladstenar. Chokladen ser verkligen ut som stenar, det är helt otroligt! Vi har lagt upp chokladen i en skål för att alla ska kunna provsmaka och se hur de ser ut. Än så länge har ingen som har kommit in i butiken trott att man kan äta dem! de ser verklgen ut som riktiga stenar! Kom in och köp sådana vetja! De är helt fantastiska!


OUTFITS / Gårdagens outfit

Outfit:

Svart mössa från Svea
Brun skinnjacka från Kaos
Halsduken har mamma gjort :)
Skinn vantar från Väsklagret
Svarta glansiga byxor från Cheap Monday
Väska från Friss & Co
Mysiga stövlar ♥




DAILY / Fika på Bakgården

Idag så träffade jag "Fantastic 4" . Ha inte träffat tejerna på väldigt länge så det var jätte mysigt att få sitta där några timmar och umgås! Vi pratade om allt och ingenting. Alla skulle hitta på någonting nytt. Jag betalade med en femhundring och höll på att bara få småpengarna tillbaka och inga hundra lappar! Så man måste se upp ordentligt!
Tack för en mysig fika tjejer, det får vi snart göra om!



Elina och Emma ville inte vara med på bild :)



Josefa är inne i sin kamera :)

DAILY / Bussresan

Det var längesedan jag behövde åka buss så här mycket som jag har gjort den senaste veckan. Till Mc Donalds kan jag gå för det ligger jätte nära men till Wettergrens är det längre och så kan jag inte ha bilen varje dag för pappa behöver för det mesta den. Idag skulle jag i alla fall ta bussen. Väl vid hållplatsen kom en gubbe som jag mycket väl kände igen men jag kunde inte placera honom. Efter en stund kom jag på att han hade varit enormt överviktig med värsta kulan på magen men att han var nu samal som en pinne. (Han gick ofta på bussen när jag gick i skolan.) På bussen var det ganska mycket folk och som alla vet så ska man som bilist stanna för en buss som blinkar ut från en hållplats. Men så var det en bil som inte stannade och det var nära en krock! Det var så klart varken bilistens fel eller busschaförens fel efter som båda borde sett upp bättre. Busschafören blev arg och gasade på regält så han körde om den där bilen i närmaste kurva så att bilen fick tvärstanna. Man kan ju knappt åka buss utan att vara skraj! Jag var lite stressad efter som jag hade missat en buss och hållplatsen innan jag skulle gå av så gick ett dagisgäng på bussen! Jag var lite irriterad när jag kom till jobbet!! ♥


DAILY / Trång tågresa

Jag och Hanna åkte hem från Växjö till Borås idag.
Känns tungt att lämna Micke där ensam!

Tur att jag och Hanna hoppade på tåget fort och tog oss var sin sittplats. Det var riktigt trångt och många fick stå eller sitta på golvet. Det var verkligen människor överallt! När vi hade kommit lite mer än halva vägen var tåget verkligen helt proppfullt. Det gick inte att ta sig någonstans och de fick till och med säga till att man skulle tränga sig lite till för att alla ens skulle komma på tåget! Ha aldrig varit med om något liknande. Den enda gången som det har varit nästan lika mycket folk på tåget var när alla skulle hem från Hultsfredsfestivalen. Då var det tält och sovande människor överallt!

Micke spelade match idag! för alla som inte vet så spelar han hockey i Mörrum. Han hade varit jätte duktig! Gjort två assist och de vann med 4-3! Härligt gubben! ♥

DIY / Julkort

Jag har pysslat lite några dagar och tänkte bara visa er vad jag har gjort!
Här är min julsammling än så länge!♥


DAILY / Läsning i höstmörkret

Nu när det har börjat mörkna ute kan det ibland vara mysigt att krypa ner under en filt och läsa en bok. Det är skönt och avslappnande, speciellt nu när man är trött på dagarna. Deckare tycker jag är roligast att läsa, det händer oftast mycket i dem hela tiden. Ett tips på läsning som just nu är mina favorit böcker är Stig Larssons triologi Millennium. ♥


OUTFITS / Söndagens outfit

Idag ska jag och Hanna ta tåget hem till Borås. Det är alltid lika tråkigt att åka ifrån Micke!  Han ska spela match idag och den missar jag så klart! Tråkigt,tråkigt! Så nu ser jag inte min lilla älskling för ens på fredag! Det är en hel arbetsvecka kvar ju! Saknar honom redan ♥

Den här söndagens outfit är:

En stor stickad tröja från Mormorsgarderob.
Ett par leggins från Ginatricot.
Ett par stora mysiga stövlar!



DAILY / Rundvandring i Växjö

Lillasyster Hanna är och hälsar på mig och Micke i vår lägenhet i Växjö. Idag blev det en rundvandring i stan, på Mediamarkt och Samarkand. Hanna hittade sin favorit affär Monki i stan så där stannade hon när jag och MIcke gick vidare. Micke skulle hämta sin Jetset klocka på Ur och Penn men den var inte färdig än och den har ändå varit på lagning i två veckor så vi får hoppas att den snart blir klar. Micke hittade även en fin jacka som han ville ha men den blev inte köpt idag. Hanna köpte två tröjor på Monki som verkligen var typiska Hanna tröjor. när vi blev hungriga så åt vi som vanligt på Mc Donalds och sedan åkte vi hem. ♥